top of page

ERVARINGEN

Reacties van ouders en leerlingen:

"Wij ervaren dat zij meer rust heeft/gerust is en bewuster is in wat ze doet en hoe ze het doet. Het zoeken naar alternatieven heeft haar daarbij ook geholpen. Ze lijkt meer in control. Haar toetsweek is goed gegaan en haar inschattingen hoe ze de toetsen heeft gemaakt, zijn redelijk realistisch. 
Wij zijn dus super tevreden over hoe het met haar gaat en krijgen fijne verhalen terug over wat ze met jou oppakt en wat ze ervan heeft geleerd."


"Ik ben zeer tevreden over de Remedial Teaching van Marcia.

Onze dochter ging altijd met veel plezier naar de les.  De lessen waren afwisselend met gebruik van diverse materialen.

Ze heeft erg veel geleerd en is ook gegroeid in haar zelfvertrouwen, erg waardevol!"

“Ik vond het leuk. De lessen kwamen niet uit een boek, het waren veel verschillende dingen. Ik ben goed vooruitgegaan. Het was een leuke manier om te rekenen. Ik wil wel verder gaan met de lessen. Ik wil graag nog oefenen met vragen over de analoge klok en verhaaltjes met tijd leren en oefenen met andere verhaalsommen voor de eindtoets.”

"Onze zoon Stijn (groep 7, 10 jaar) heeft al een aantal jaren moeite met spelling. In de afgelopen jaren ging hij steeds verder achter lopen, waardoor zijn motivatie om ervoor te werken steeds minder werd. Op school hebben de leerkrachten echt wel hun best gedaan om hier iets aan te doen, maar door de grote klassen en werkdruk, hebben ze helaas toch onvoldoende tijd om individueel met kinderen aan de slag te gaan. Om deze reden zijn wij op zoek gegaan naar iemand die dit wel kon doen. 

In het begin van het schooljaar zijn we daarom gestart met RT bij Marcia. Allereerst nam Marcia een aantal toetsen af waardoor duidelijk werd waar hij de meeste problemen mee had. Daarna is Marcia gericht aan de slag gegaan hiermee. Door de persoonlijke aandacht en de focus op de zwakke punten is het Stijn gelukt om in enkele maanden tijd weer helemaal bij te komen op het niveau van de klas. Het huiswerk van de RT was leuk en afwisselend en het heeft ons nooit moeite gekost om het hem te laten maken. Stijn vond het ook heel leuk om naar de RT te gaan, hij heeft het nooit als iets vervelends gezien.

Al met al zijn wij heel blij dat we ervoor gekozen hebben om met Marcia in zee te gaan. Onze zoon heeft er heel veel baat bij gehad en ziet nu ook weer in dat veel oefenen wel degelijk loont. Mocht in de toekomst extra hulp toch weer nodig zijn, dan zullen we zeker nog eens terugkomen bij Marcia.


"Super bedankt voor de lessen. B. vond het erg gezellige leuke lessen.
Gisteren zijn we bij de juf op gesprek geweest. B. is in het afgelopen schooljaar ruim 2 jaar vooruit gegaan met rekenen. Er is nu afgesproken dat ze ook met rekenen start in groep 7 en toch nog wat extra begeleiding krijgt via school. Mocht het nodig zijn dan kijken we op dat moment of ze naar groep 6 terug gaat voor rekenen of extra begeleiding bij jou. Wij zijn natuurlijk Super trots dat ze zo hard gewerkt heeft ook samen met jou. 
Wij wensen jullie een hele fijne vakantie☀"

"Een drie kwart jaar geleden klopte ik aan bij Best RT voor Jou. Bezorgd, ten einde raad maar ook vastberaden ging ik een intake gesprek aan met Marcia. Tijdens het eind gesprek van groep 3 vertelde de leerkrachten mij dat mijn zoontje zich niet voldoende ontwikkeld had. Hij liep voornamelijk achter met het lezen, toonde niet voldoende concentratie en zijn laatste cito uitslagen waren onder de maat. Een overgang naar groep 4 werd ter discussie gesteld. De keuze werd aan mij overgelaten en vond dit behoorlijk moeilijk. Enerzijds wil je gewoon dat je kind met zijn vrienden over kan en aan de andere kant wil je dat je kind niet overvraagt wordt en achter de feiten blijft aanlopen. Via een andere schoolmoeder kreeg ik het telefoonnummer van Marcia. Advies vragen bij een professional is voor nu het beste. Na het intakegesprek met Marcia stond ik weer buiten met een dosis nieuwe moed. Tijden het gesprek concludeerde ook Marcia dat mijn zoon extra begeleiding nodig zal hebben en het overdoen van groep 3 het beste is. Het was een fijn gesprek waarin Marcia voornamelijk de positieve kanten van het verhaal belichtte en de eindeloze mogelijkheden benoemde om mijn kind te helpen. Ik besloot om bij Best RT Voor Jou mijn zoontje onder te brengen voor Remedial Teaching. De mogelijkheden en trainingen waren eindeloos. Fijne en duidelijke begeleiding. Het kind centraal, met veel liefde en zorg en duidelijke resultaten is mijn kind enorm gegroeid tijdens de extra lessen. Mijn zoon heeft weer plezier in lezen gekregen, is zich meer bewust van zijn kunnen en zelfverzekerder geworden wat betreft het leren. Wat mij nog het meest verbaasde was hoe mijn kind de sessies als plezierig ervaarde. Hij kon na elke sessie met veel enthousiasme en trots vertellen hoe goed het ging. Ik heb zoveel handvatten gekregen om op een speelse manier mijn kind te laten genieten van leren en lezen zonder hem het gevoel te geven dat hij iets niet kan en daardoor het gevoel kan krijgen dat hij misschien anders is.

Lezen is weer gezellig en dat is het meest onbetaalbare cadeau wat Marcia ons gegeven heeft."

Dit zeiden zij...

profiel foto.jpg

"Femke heeft bij Marcia de Jungle Memory training gevolgd. Femke ging altijd met veel enthousiasme naar Marcia toe, leerde veel en kreeg de ruimte zichzelf te uiten. Haar zelfvertrouwen is gegroeid en Femke durft te uiten wat ze moeilijk/lastig vindt. Wij zijn blij dat we deze keuze gemaakt hebben en dankbaar voor de steun van Marcia de afgelopen tijd :)"

"Marcia heeft mijn zoon goed geholpen om hem meer zelf vertrouwen te geven tijdens het begrijpend lezen. Marcia heeft veel geduld met hem gehad en goede adviezen gegeven. Het resultaat is dat hij nu zelfverzekerder de begrijpend lezen toets heeft gemaakt en ook een goed punt heeft gescoord. Het contact met Marcia verliep fijn en ze staat altijd open voor overleg."

"Mijn dochter vond dit heel erg fijn om te doen! Marcia heeft haar heel erg goed geholpen met begrijpend lezen, waar zij best wat moeite mee had. Marcia is heel lief en rustig en mijn dochter voelde zich helemaal op haar gemak bij haar. Ze heeft veel van haar geleerd en heeft er veel aan gehad.

Ook voor ons als ouders stond ze direct klaar met advies als dat nodig was.

Dus: zeker een aanrader!"

"ik vond het kei leuk bij Marcia. Toen ik de laatste en één na laatste keer les had vond ik het jammer dat het de laatste les was. Ik kwam altijd met een grote smile thuis. Ik had mijn toetsen erg goed verbeterd, daar ben ik erg trots op. Ik had bij alle lessen heel veel lol en heb veel geleerd."

"Het is Marcia gelukt om in korte tijd niet alleen de leesvaardigheid te verbeteren maar ook de zin om met het leeshuiswerk thuis aan de slag te gaan!"

"Door te werken aan het zelfvertrouwen en de motivatie is onze dochter (op leesgebied) met sprongen vooruit gegaan."

"Marcia is een hele fijne begeleider en wij kunnen haar dan ook van harte aanbevelen."

"Ik vond het leuk dat ik elke keer als ik gelezen had, een zonnetje op de kaart mocht zetten. Als prijs mocht ik een klein cadeautje uit de kast kiezen."

"De spelletjes in de les vond ik ook leuk."

"Het was fijn dat ik werkjes van thuis mee mocht nemen zoals mijn boekbespreking."

"Soms was er geen tijd meer was voor een spelletje, dat vond ik dan wel jammer."

"Ik heb wel iets aan het lezen gehad want ik ging wel vooruit, dat was te zien aan de 1e keer lezen van een rij woordjes en de volgende keren, waarbij ik sneller ging lezen."


 

Jouw kind bloeit op met de juiste aanpak!

bottom of page