top of page

Vertrouw op je gevoel

Als ouder heb je soms een onderbuikgevoel. Het gevoel dat het niet goed gaat met je kind op school. Het gevoel dat je je kind kan helpen met wat extra hulp. Maar zelf lukt het je niet zo goed.

Dat is het moment om niet langer te twijfelen. Schakel specialistische hulp in.

Ja, het kost geld, maar in korte tijd heb je wel een hoop extra informatie waarmee je je kind beter leert kennen en beter kan begeleiden. 

Remedial teaching

Vindt je kind lezen, rekenen of spellen moeilijk? Of kan je kind zich niet goed concentreren? Schakel dan een remedial teacher in. Een remedial teacher geeft extra hulp.

Je kind krijgt 1 of 2 keer week begeleiding. Ongeveer 50 minuten per keer.

De remedial teacher bekijkt samen met jou welke hulp je kind nodig heeft. Wat kan je kind al wel en wat nog niet? Er wordt aangesloten bij hetgeen wat al wel beheerst wordt en vandaaruit wordt verder gebouwd.

De remedial teacher begeleidt je kind na schooltijd met passende instructies en extra oefeningen.

Remedial teaching is geen bijles. Remedial teaching richt zich op de manier waarop uw kind leert. Bij bijles gaat het om de inhoud van een bepaald vak.


Resultaat

Vooraf is niet bekend wat het resultaat zal zijn. Maar er zijn zeker vele voordelen:

  • In de meeste gevallen zal het kind beter kunnen aansluiten bij het onderwijs in de klas.

  • Daarnaast gaat het zelfvertrouwen van je kind omhoog door de vele succeservaringen die ze op heeft gedaan tijdens de lessen.

  • Ook krijgen ze meer zelfkennis; Welke kwaliteiten heb ik en wat kan ik minder goed? Hoe neem ik informatie het beste op?


Andere informatie

Het kan ook zijn dat er hele andere informatie naar voren komt. Wellicht wordt bijvoorbeeld in eerst instantie gedacht dat je kind niet goed kan rekenen. Tijdens de remedial teaching blijkt dat dit niet het geval is, maar dat er door heel weinig zelfvertrouwen hele slechte prestaties naar voren komen op school. Zo dacht een jongetje in mijn praktijk: "ik haal toch een onvoldoende, dus ik hoef niet mijn best te doen". Tijdens de instructies in de klas was hij ook niet betrokken met als gevolg dat hij inderdaad veel minder informatie opnam. Tijdens de remedial teaching bleek dat hij inderdaad wel een achterstand had opgelopen, maar dat deze niet zo groot was als gedacht. Tijdens het werken bleek dat hij de informatie vrij snel oppikte en dus flinke stappen nam. Hij zal nooit een ster in rekenen worden doordat cijfertjes niet echt zijn kwaliteit zijn, maar we hoeven niet allemaal de beste van de klas te zijn!


 

Dus, actie!


Mocht je dus twijfelen of je kind extra hulp nodig heeft, wacht niet langer!

Neem contact met me op en over 3 maanden ben je een stuk wijzer! Het is een investering in je kind, die zich terugbetaalt in de toekomst.


Groetjes,

Marcia

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Instagram
  • Facebook Basic Square
bottom of page