top of page

Jouw kind bloeit op met de juiste aanpak!

Voor Wie

Leren is niet voor elk kind vanzelfsprekend. 

Op veel momenten in het leerproces kan er een probleem ontstaan. Je kind kan het tempo niet bijbenen en raakt hierdoor achter op het niveau van de groep.

Uit onderzoek is gebleken dat snel ingrijpen het meest effectief is. Dus heeft je kind een leerprobleem, blijf er dan niet te lang mee rond lopen. Hoe eerder we samen de sleutel tot leren hebben, des te fijner je kind het vindt om te leren.

Stap voor stap aan het werk.

Leesspecialist

Leren lezen is voor sommige kinderen, en hun ouders, een hele opgave. Na de afronding van de masterclass dyslexie bij de Fontys Hogeschool, mag ik mijzelf leesspecialist noemen. Met de nodige ervaring en theoretische kennis als achtergrond, kan ik je kind met de juiste aanpak verder helpen in het leesproces. Mijn hulp zorgt ervoor dat de druk op ouder en kind wat omlaag gaat doordat er een goed plan is met de juiste oefeningen. Daarnaast zorgt de diversiteit aan oefeningen voor meer  plezier bij de leerling.

Sociaal Emotioneel

Mijn aanpak is doelgericht en houdt rekening met de zwakke maar zeker ook de sterke punten van het kind. 

Naast de aandacht voor het didactische gedeelte is er ook aandacht voor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van het kind. Ik maak veel gebruik van het feit dat kinderen in een groeimindset geloven, dat ze zichzelf kunnen blijven verbeteren en ontwikkelen. Het filmpje hieronder vertelt je meer over mindset. En op platformmindset.nl vind je meer informatie.

Ook een aantal symbolen van Fides zijn terug te vinden in mijn praktijk. Denk hierbij aan een sleutelbos: er zijn altijd meerdere oplossingen voor een probleem. www.fides-wbt.com

Rekenspecialist

In 2022 heb ik mij extra verdiept in het vak rekenen. Daarvoor het ik de cursus 'rekenproblemen en dyscalculie' gevolgd bij de beroepsvereniging LBRT. Ik kan een breed rekenonderzoek doen, maar kan ook gerichter onderzoek doen door middel van bepaalde rekenvragen, problemen opsporen. Afhankelijk van het probleem en het kind heb ik diverse manieren om het onderdeel aan te leren en te oefenen.

Beelddenken

In 2017 heb ik de cursus beelddenken bij 'Ik leer anders' gevolgd.
Het was een openbaring! Als ik dit eerder had geweten, was het leren mij ook wat makkelijker afgegaan!

Tijdens de training leert je kind om bewust gebruik te maken van zijn beeldend vermogen. Het leert om informatie als een plaatje op te slaan in het geheugen en daardoor kan het makkelijker onthouden worden. We werken in de les daarom veel met aantekeningen, plaatjes en kleuren.

Wil je meer informatie? Neem contact met me op.

Hoogbegaafd

Ik ben moeder van 2 kinderen, een jongen en een meisje. Twee pubers inmiddels. Toen de oudste in het 1e jaar van het voortgezet onderwijs zat ben ik mij enorm gaan verdiepen in het onderwerp hoogbegaafdheid. Onze zoon deed het zo slecht op de middelbare school, daar zat meer achter.... Boeken lezen, internet afstruinen en cursussen volgen, er is heel veel over dit onderwerp te vertellen en onderzoekers ontdekken nog steeds nieuwe info. Heb je het idee dat jouw kind misschien ook hoogbegaafd zou kunnen zijn en wil je er eens met iemand over praten? Laat het me weten, ik denk graag met je mee!

Motivatie

Steeds vaker hoorde ik ouders zeggen: “hij/zij is zo weinig gemotiveerd voor school, de punten worden steeds slechter.” In de les merkte ik het bij sommige kinderen ook. Vaak blijft het bij bespreken van onderdelen die met motivatie te maken hebben. Dat vond ik niet meer fijn werken en besloot er wat aan te doen.

Wanneer het helpend is voor een kind om hier meer informatie over te krijgen kan ik samen met het kind werken aan de lessenserie van Maak mij wat Wijs! We doorlopen een reeks van 10 lessen. De lessen zijn gevarieerd door de verschillende soorten uitleg, filmpjes en opdrachten.

Concentratie

Een ander veelbesproken onderwerp is Concentratie

Wat is concentratie? Hoe concentreer jij je het beste en wanneer lukt het je niet? Welke concentratietechnieken bestaan er en welke werken voor jou? Hoe ga je om met uitdagingen? Hoe train jij je concentratiespier?

Je komt erachter als je deze waardevolle training volgt!!

bottom of page