top of page

Jouw kind bloeit op met de juiste aanpak!

  • Marcia van den Heuvel

Draagt remedial teaching bij aan kansongelijkheid?

Een dilemma: Eerlijke beloning, maar ook voor iedereen betaalbaar:

Het aanvullende onderwijs via school is voor iedereen bereikbaar, maar begeleiding buiten school is dat vaak niet en dat is precies waar ikzelf en veel van mijn collega's mee worstelen. Veel van ons hebben eerst op een school gewerkt, maar hebben (om verschillende redenen) besloten dat we geen leerkracht meer willen zijn en/of konden daar niet (meer) als rt'er werken omdat er andere keuzes gemaakt werden. Een manier om toch het werk uit te kunnen voeren waar we zo van houden, is het starten van een eigen praktijk.

En hier begint het dilemma. Niemand is die praktijk begonnen om er rijk van te worden maar we willen wel graag een eerlijke beloning voor ons werk, want dat is ons salaris. Dat betekent dat de kosten voor onze begeleiding niet door alle ouders op te brengen zijn, hoe graag we dat ook anders zouden willen zien.

Verschillende collega's zoeken naar manieren om toch zo veel mogelijk kinderen te kunnen begeleiden, bijvoorbeeld door een speciaal tarief te bieden aan minder draagkrachtige ouders, deel te nemen aan projecten van de gemeente of samen te werken met/ binnen een stichting die remedial teaching voor alle kinderen mogelijk maakt. En veel van hen, waaronder ikzelf, werken ook graag voor scholen, die hen kunnen inhuren vanuit NPO-gelden en onderwijsarrangementen of hen weer aan kunnen nemen voor rt-taken.Wordt zo remedial teaching voor alle kinderen beschikbaar?

Wordt hiermee remedial teaching beschikbaar voor alle kinderen die dat nodig hebben? Nee, helaas niet. Er zullen waarschijnlijk altijd kinderen blijven die baat zouden hebben bij remedial teaching, of een andere vorm van begeleiding, die het niet kunnen krijgen via de school en voor wiens ouders de begeleiding buiten school niet te betalen is.

Het enige wat wij kunnen doen, is er op onze eigen manier aan bijdragen dat de begeleiding wel voor zoveel mogelijk kinderen beschikbaar is en hopen dat er door onze begeleiding meer ruimte is om in de klas en op school de kinderen die niet door ons begeleid kunnen worden ook de passende begeleiding te bieden.


bron: mijn superkracht


2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page