top of page

Jouw kind bloeit op met de juiste aanpak!

  • bestrtvoorjou

Lezen in de vakantie

...en dan is het vakantie...

Er zijn kinderen die zich super goed kunnen vermaken met allerlei creatieve activiteiten. Ook zijn er kinderen die de hele dag met hun neus in een boek zitten of urenlang buiten spelen... Er zijn óók kinderen (waaronder die van mij...) die uren op de Playstation, telefoon, tablet zitten om fanatiek Minecraft, RocketLeague of TikTik te doen. Ik zit ze dus achter hun vodden aan om regelmatig iets anders te gaan doen. En ja, daar ben ik dan zelf onderdeel van. Zo doen we samen een spelletje, fietsen we een rondje, gaan we samen naar de winkel, koken of bakken we iets lekkers én gaan we samen naar de bieb! En dat wás toch leuk! Heerlijk rustig is het bij de bieb en je kunt er op je gemak zoeken naar een leuk boek.

Hieronder heb ik nog wat andere ideeën om je kids aan het lezen te houden of te krijgen. Misschien zit er iets bij wat bij jullie past.

  • Tijdens de zomeractie van Jeugdbibliotheek.nl kun je de mooiste verhalen beleven. Gewoon op je telefoon of tablet. Met de gratis online Bibliotheek-app download je de leukste e-books en luisterboeken. Voor iedereen tussen de 0-18 jaar. Ook als je nog géén lid bent van de bieb. Kijk op deze website https://www.jeugdbibliotheek.nl/boekntrip.html,

  • Op zomerlezenkids.com vind je allerlei lees- en boekentips voor in de zomer.

  • Voor ouders is er informatie te vinden op de pagina: Ouders | Hoe kan ik het lezen oefenen met mijn kind?

  • Je kunt zelf nog eens wat rondneuzen op google. Als je de woorden 'zomer' en 'lezen' intypt vind je van alles. Als je mij een berichtje stuurt (bestrtvoorjou@gmail.com), dan stuur ik je een zomerleesbingo.


FIJNE ZOMER!!18 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page